tisdag 24 maj 2016

Vill du göra en insats för ett barn?

Gör skillnad, bli familjehemsförälder
Vill du göra en insats för ett barn kanske just din familj är den vi söker. Vi söker inte perfekta familjer som aldrig upplevt problem, sådana finns inte. Något som är viktigt är att det placerade barnet inte särbehandlas i familjehemmet. De ska varken ha bättre eller sämre villkor än familjehemmets egna barn.


”De är ju mina grabbar”
”Som familjehemsförälder behöver du inte vara expert. En normalstabil familj där de vuxna drar åt samma håll räcker långt. Det säger Göran som tillsammans med sin fru Sandra har två familjehemsplacerade barn hos sig. När vi träffades för tio år sedan började vi först fundera på att adoptera, men efter en tid anmälde vi oss som möjligt familjehem. Vi ställde upp för en djupintervju och fick också gå en kurs. Vi var på det klara med att vi ville ta hand om barn och satsa på dem fullt ut som om de vore våra egna.”
 
Har vi fångat ditt intresse?
Läs hela reportaget om Göran och Sandra på vår hemsida http://haninge.se/familjehem Där finns även ett självtest om du passar som familjehemsförälder!


Vi söker även kontaktfamiljer
En kontaktfamilj tar emot ett barn eller ett syskonpar i sitt hem en helg i månaden eller oftare. Läs mer på http://haninge.se/kontaktfamilj

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar