tisdag 4 april 2017

När matchningen blir rätt


Vi har tidigare skrivit om matchning här på bloggen, dvs att vi hittar rätt familjehem som passar till just det här barnet. Lika svårt som det ibland kan vara med matchningen, lika lätt kan det vara när det matchar rätt. Jag har just haft förmånen om att få vara delaktig i processen att hitta ett familjehem till ett av våra yngre barn och där matchningen blivit helt rätt.


Barnet kommer att få familjehemsföräldrar som sedan tidigare har erfarenhet av att ta emot ett litet barn, som har ett stort hjärta och engagemang för utsatta barn och som bor i en stad där delar av barnets nätverk finns. Barnet kommer att få ett fostersyskon som har liknande bakgrund, ursprung och utseende, vilket kommer att ge dem båda goda förutsättningar att identifiera sig med varandra och skapa en varaktig syskonrelation.


Jag ser fram emot att få följa barnets anknytningsprocess till sin nya familj och känner mig stolt över att vara delaktig i ett så viktigt arbete.


Kanske är du och din familj just den rätta för ett barn som behöver ett familjehem? Vill du veta mer, lämna  en intresseanmälan eller komma i kontakt med oss så klicka på länken: Familjehemsenheten


Barnen på bilden är inte de barn som nämns i texten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar