torsdag 29 december 2016

Ett nytt år närmar sig

Tack för det här året!
2016 börjar närma sig sitt slut och jag vill passa på att tacka alla er som har uppdrag som familjehem och kontaktfamilj åt Haninge Kommun. Ni gör verkligen en skillnad för barn och ungdomar.

Vad har vi gjort
Under året har vi på familjehemsenheten arbetat vidare med att stärka kvaliteten och rättssäkerheten i vårt arbete. En del i det är att våra familjehemssekreterare påbörjat en handledarutbildning för att erbjuda ännu bättre stöd och handledning i det komplexa uppdrag som ni som är familjehem har. Några av er har t.o.m. medverkat i direkthandledning under utbildningen, extra tack för det och mycket modigt tycker vi. Vi har också provat att erbjuda grupphandledning till er som har uppdrag som kontaktfamilj. I samarbete med andra Stockholms kommuner har vi också genomfört de populära dagarna på Gröna Lund och Skansen.

Digitalisering
Vi försöker anpassa oss till nya tider och tekniker, ett sätt är att vi har startat den här bloggen för att marknadsföra enheten och uppdraget som familjehem. Ett i år nytillkommet familjehem har varit generöst och bidragit med texter till bloggen. Om fler av er uppdragstagare, placerade barn eller biologiska barn vill bidra med texter så tar jag tacksamt emot detta. Antingen mailar ni till er socialsekreterare eller direkt till mig: asa.lundell@haninge.se

 Utvärdering av verksamheten
På olika sätt försöker vi utvärdera vår verksamhet som ett led i vårt förbättringsarbete. I början av nästa år kommer jag redovisa en del av detta på bloggen.

På gång
Under 2017 planerar vi att dra igång ett forum för er med uppdrag som familjehem att träffas och byta erfarenheter som vi kallar Familjehemscafé. Mer info om detta kommer ni få från era familjehemssekreterare. Som familjehem kommer ni också bli inbjudna till en föreläsning 25/4 2017 kl. 17.30 med Lisbeth Pipping, missa inte den.

Utmaningar
En av de utmaningar vi står inför 2017 är att rekrytera nya uppdragstagare i form av trygga och stabila familjehem och kontaktfamiljer. Hör av dig om du är intresserad av uppdrag. Känner du någon som kan vara intresserad av att få uppdrag som kontaktfamilj eller familjehem så tipsa dem gärna att ta kontakt med oss. Information och kontaktuppgifter finns på vår hemsida:
www.haninge.se/familjehem

 Stort Tack för 2016 och med önskan om ett Gott Nytt År 2017! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar