tisdag 16 oktober 2018

Att välkomna ett barn



När vi har ett nytt familjehem utredda och redo att ta emot ett specifikt barn ber vi dem alltid att göra i ordning en presentation av sig själva. Familjerna tar fram lite bilder och skriver korta beskrivande texter om sig och familjen.

Beskrivningarna/presentationerna tar vi sedan med oss till barnet så att hen får möjlighet att se vilka vi pratar om när vi berättar att vi har en familj som de ska flytta till. Dels kan vi se på bilderna och läsa tillsammans om familjen. Dels har barnet kvar materialet och kan återgå till det när hen själv vill för att titta lite till på familjen som väntar på att få välkomna just mig.

Presentationerna kan se väldigt olika ut och det finns absolut inga rätt eller fel. På bilden ser ni en presentation i form av en fotobok som ett familjehem gjort nu i höst och som ett barn snart kommer att få. Det jag tycker är lite extra fint med just den här presentationen är att familjen har gjort två exemplar så att även barnets förälder ska få samma information och kanske känna sig lite tryggare i vem familjen är som ska bli familjehem och välkomna just deras barn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar