måndag 20 augusti 2018

Nu kör vi igång igen!

Semestrarna börjar gå mot sitt slut och de flesta av oss är tillbaka på jobbet igen. Efter en sådan här sommar kan vi vara samstämmiga i att vi hade i alla fall tur med vädret.


Jag kan konstatera att vår höst här på familjehemsenheten rymmer en hel del kompetens- och kvalitetsutveckling vilket känns både spännande och stimulerande.


Familjehemsvården ska få en skjuts i att använda tekniken bättre i vårt arbete genom en utbildning i digitala samtal som vi tänker ska främja tillgängligheten. Vi ska även fördjupa oss i samtal med barn som är utsatta för våld. Med stöd av våra specialistsocionomer ska vi utveckla arbetet med vårdplaner och genomförandeplaner. Vi ska tillsammans med resten av avdelningen bli mer insatta i HBTQ.

Det var några exempel på vad hösten kommer innehålla för vår del. Själv ska jag få förmånen att lära mig att leda en evidensbaserad praktik vilket rent praktiskt innebär att jag ska implementera en metod i arbetet på enheten.

Vi återkommer under arbetets gång och jag inser att jag har några blogginläggsteman klara för hösten. Det här ska bli kul, nu kör vi!


Bildkälla: Pixabay

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar