tisdag 3 oktober 2017

Varför är vi här?

Vi arbetar i team med de placerade barnen och ungdomarna i fokus. För att göra det på bästa sätt och använda oss av varandra behöver vi också förstå varandra, vara överens om vad det är vi ska utföra och ha en bra kommunikation.

För att synliggöra, och dra nytta av, våra olikheter, styrkor och egenskaper har vi påbörjat ett arbete med grupputveckling. Den som leder oss på vägen till ett effektivt team är vår HR konsult Daniel som syns på bilden.

En förutsättning till att vara ett effektivt team är att vi är överens om vad det är vi är här för. Det kan ju låta självklart och enkelt men att formulera gruppens syfte i en mening krävde ett visst vridande och vändande. Varför är vi då här, vad är syftet med just vår grupp? Här kommer svaret:


Familjehemsenheten säkerställer barn och ungas behov av en trygg och god uppväxt i familjehem samt tillgodoser barn och ungas behov av kontaktperson och kontaktfamilj.


Där satt den, syftet alltså, nästa gång fortsätter vi med spelregler. Det kan bli en livlig diskussion men vi kommer garanterat att enas om det också för som Daniel beskrev oss som grupp och hur vi arbetar som grupp: "Ni är som en familj och då menar jag inte en dysfunktionell familj."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar