torsdag 28 september 2017

Blivande socionomer

Det här är en bild på socialförvaltningens två studenter, Johanna och Beatrice, som studerar termin 5 på Ersta Sköndal Bräcke högskola.
Som praktikant, förlåt student, på socialförvaltningen så finns en plan för perioden i vilken bland annat ingår en rundtur i kommunen. Bilden är från Årsta havsbad, ett bland flera trevlig utflyktsplatser i vår kommun. Haninges socialförvaltning har ett praktikantcentrum och erbjuder fyra platser varje termin. Nu måste vi döpa om detta då man numera inte säger praktikant utan student.


Johanna är hos oss på familjehemsenheten den här terminen och får en inblick i hur vi rekryterar, utreder och stödjer familjehemmen då hennes två handledare är familjehemsrekryterare resp. familjehemssekreterare.
För vår del är det positivt med en student på arbetsplatsen som dels kan delge oss vad som lärs ut idag och som dels kommer med tankar och reflektioner kring vårt arbete. Förhoppningsvis kommer Johanna bidra med ett blogginlägg senare under terminen, så får ni veta vad hon tycker och tänker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar