torsdag 23 maj 2019

Följ med på vår resa!

Är du nyfiken på familjehemsvården och undrar om det kanske kan vara något för dig? Då tycker jag att du ska fortsätta läsa om ett jobb som är inte bara är ett jobb utan en ständig resa.


Det är för de placerade barnen och ungdomarna som vi är här och i det jobb vi gör ger vi dem en chans i livet. I det har vi ett stort ansvar och vi får hela tiden utmanas, utvecklas, glädjas men även stötta varandra när det är tungt.


Barnen och ungdomarna som vi möter är alla nyfikna på sin värld, öppna och raka. Vi har möjlighet att följa dem i deras utveckling, att se förändringen och vårt arbete är det som skapar förutsättningar för att göra det möjligt. Det är så roligt och en ynnest att få följa barnen men även familjehemmen i deras utmaningar och hur de växer in i och blir trygga i sin roll som familjehem.


I familjehemsvården finns en förutsägbarhet men ändå en variation, ingen dag är den andra lik. Vi ser förändringar, möter alla olika känslor och i det utvecklas vi själva och tillsammans. Vi får möjligheten att vara med i hela processen från inflytt till avslut och det är en sann resa.


Vi möts av olika utmaningar och får möjlighet att använda hela vårt utbud av metoder för att synliggöra och möjliggöra för just det här barnets behov.Hos oss blir kollegorna viktiga. Vi utvecklas tillsammans, hjälper varandra framåt och får många skratt på vägen. I och med alla resor vi gör kommer vi varandra nära, hinner prata och lära känna varandra lite närmare medan vi tar oss runt i Sverige.


Vi vill bedriva Sveriges bästa familjehemsvård och undrar om du vill med på vår fortsatta resa. Är du en socionom med ett engagemang för barn och unga och som undrar om familjehemsvården kan vara något för dig? Då tycker jag att du ska passa på att söka något av våra två föräldravikariat. Det ena vikariatet är tom augusti 2020 och det andra sträcker sig till mars 2021. För ansökan klicka HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar